Actualitate religioasă
„Ziua porţilor deschise“ la Şcoala „Sfântul Antim Ivireanul“

„Ziua porţilor deschise“ la Şcoala „Sfântul Antim Ivireanul“

Valentin Birău, 19 Februarie 2015

Şcoala primară „Sfântul Antim Ivireanul“ din Timişoara a organizat marţi, 17 februarie 2015, acţiunea intitulată „Ziua porţilor deschise“. Cu acest prilej, timişorenii au putut vizita una dintre cele mai noi unităţi de învăţământ din oraş, aflată în purtarea de grijă a Arhiepiscopiei Timişoarei şi a Asociaţiei „Prologos“.

Potrivit organizatorilor, evenimentul de la şcoala timişoreană s-a adresat în egală măsură atât părinţilor, cât şi publicului larg. Primii interesaţi sunt acei părinţi care trebuie să aleagă, în această perioadă, şcoala unde vor învăţa copiii lor, având în vedere că în curând vor începe înscrierile pentru anul şcolar 2015-2016. Vizitatorii şcolii au participat la diverse ateliere: matematica distractivă, instrument, limbi străine, fabrica de cadouri, interviu la radio, poveste muzicală, locuri şi fenomene spectaculoase în Munţii Carpaţi, întreceri sportive etc. La eveniment s-a prezentat oferta şcolii şi au avut loc întâlniri cu profesorii. „Este o mare bucurie să organizăm acest eveniment, pentru că avem ocazia să arătăm ce am făcut de la un an la altul, cine suntem, ce dorim de la copiii noştri, de la şcoala aceasta şi ce climat dorim să creăm aici. Noi suntem şcoala care clădim totul pe fundamentul credinţei ortodoxe şi ne străduim să oferim părinţilor un model de tradiţie şi de creştere frumoasă, înţelegere, înţelepciune şi de mare iubire faţă de copii“, a declarat prof. Adela Panait, directorul şcolii.

Ofertă educaţională variată

În prezenţa tuturor elevilor, profesorilor şi părinţilor care au participat la evenimentul organizat de Şcoala „Sfântul Antim Ivireanul“ a fost prezentă şi prof. Daniela Buzatu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, care a remarcat rezultatele deosebite ale şcolii în anii precedenţi, precum şi oferta educaţională generoasă pentru noul an şcolar a tinerei instituţii de învăţământ din municipiu. „Pentru fiecare unitate şcolară, «Ziua porţilor deschise» reprezintă un moment de bucurie. Acest lucru se întâmplă şi la Şcoala ortodoxă «Sfântul Antim Ivireanul» atât datorită faptului că în această zi se primesc oaspeţi, dar şi pentru că un astfel de eveniment reprezintă un bun prilej de a prezenta oferta educaţională a unităţii şcolare, precum şi munca pe care cei de aici o depun pentru bunul mers al şcolii. Dacă ne referim la oferta educaţională a primei şcoli ortodoxe din Arhiepiscopia Timişoarei, aceasta este variată, fapt care bucură Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, şi putem spune că pe alocuri această şcoală este şi unică. Multe dintre evenimentele organizate aici, de-a lungul anilor, ne-au bucurat în mod deosebit, iar rezultatele obţinute de elevi la diverse competiţii şi concursuri au adus recunoaşterea acestei instituţii atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean“, a precizat prof. Daniela Buzatu.

Şcoala primară „Sfântul Antim Ivireanul“, care a fost inaugurată în septembrie 2012 şi funcţionează sub patronajul Arhiepiscopiei Timişoarei şi al Asociaţiei „Prologos“, este continuarea firească a Grădiniţei „Troiţa“ din Timişoara, ambele proiecte fiind un răspuns la dorinţa mai multor familii de a le oferi copiilor lor o educaţie frumoasă, într-un cadru armonios şi sănătos. Începând cu anul şcolar 2014-2015, cele două instituţii de învăţământ îşi desfăşoară activitatea într-o nou loc, situat pe bdul Liviu Rebreanu nr. 35 (fosta Şcoală Generală nr. 9), complet renovată şi dotată cu toate cele necesare derulării actului educaţional în cele mai bune condiţii. Aceasta s-a datorat şi sprijinului venit din partea Consiliului Local al Primăriei Municipiului Timişoara.


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!