La 10 mai 1936, își deschidea porțile la Bucureşti unul dintre primele muzee în aer liber ale Europei: Muzeul Satului. Dimitrie Gusti, împreună cu elita culturală a vremii, reușise să creeze într-un timp
Concertul Madrigal „Săptămâna Pătimirilor”, susţinut la Bucureşti
Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, a susţinut, ieri, în Sala Aula Magna a Universităţii Politehnica Bucureşti, concertul extraordinar „Săptămâna Pătimirilor”, eveniment înscris în turneul de Paşti cu acelaşi titlu început la 1 aprilie, la Câmpina, judeţul Prahova, şi care se va încheia în 24 aprilie, la Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, potrivit madrigal.ro.
Spectacolul prezintă o retrospectivă a ultimei săptămâni din viaţa Mântuitorului Iisus Hristos, introducând publicul într-un „carusel al emoţiilor” - de la bucurie şi viaţă la agonie, de la lumină la întuneric şi iar la lumină, a spus Emil Pantelimon, managerul Corului „Madrigal” și regizorul spectacolului.
Prin muzică, artă dramatică, light design și scenografie, spectatorii devin martorii ultimei săptămâni a lui Iisus Hristos pe pământ. Repertoriul cuprinde muzică sacră, românească și universală, fragmente din celebrul „Florilegiu bizantin” - impresionanta colecție de muzică pascală structurată de Marin Constantin, fondatorul Corului „Madrigal”, fragmentul din „Credo”, din „Missa în do minor” de W.A. Mozart și multe alte compoziții spirituale emblematice, potrivit sursei citate.
Turneul Corului „Madrigal”, care cuprinde şapte oraşe ale ţării, se înscrie în programul „Marin Constantin 100”, dedicat celebrării unui secol de la nașterea fondatorului ansamblului, maestrul Marin Constantin.