Experții Federației Internaționale de Diabet (IDF) au făcut recent un anunț legat de identificarea unui tip nou de diabet, clasificat oficial drept „diabet de tip 5” și care este legat de malnutriție, nu de ob
Cum menținem sănătatea microbiomului intestinal
Microbiomul intestinal, format din trilioane de bacterii, fungi și virusuri, are un rol vital în funcționarea organismului uman, iar dezechilibrele în acest sistem pot duce la afecțiuni grave, precum obezitate, diabet zaharat, boli cardiovasculare și chiar cancer. Sănătatea acestui microbiom este influențată de ceea ce mâncăm, iar simptomele care ar trebui să ne îngrijoreze sunt alternanța între constipație și diaree, crampele abdominale, balonări și durerile abdominale.
Pentru a menține echilibrul necesar al microbiomului, din alimentație nu trebuie să lipsească probioticele, dar și prebioticele, care hrănesc bacteriile bune din intestin. Prebioticele se găsesc în legume, fructe și alte vegetale, iar pentru probiotice, iaurtul fermentat, varza murată sau borșul sunt surse excelente, a recomandat într-o intervenție pe această temă la Antena 3 CNN medicul Anca Hâncu. (I. N.)