Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate rapide cu ficăţei de pui

Preparate rapide cu ficăţei de pui

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 17 Feb 2025

Ficatul de pui este bogat în nutrienți şi foarte gustos. Poate fi preparat în mai multe feluri, dar în orice fel ar fi gătit, acesta nu-și pierde valoarea nutritivă. Pentru a elimina gustul puternic, ficățeii de pui se pot pune în lapte pentru câteva ore, înainte de a fi gătiți.

Rețete

Mâncare de ficăţei de pui cu dovlecei

Ingrediente: 500 g ficat de pui, 2 bucăți dovlecel, 3-4 gogoșari roșii, 4-5 linguri de ulei de măsline, 4-5 căței de usturoi, 3-4 foi de dafin, 2 roșii proaspete, sare și piper după gust. Preparare: Se pune uleiul la încins într-o cratiță, iar între timp se curăță și se taie dovlecelul rondele mari și se pune peste ficăței; se adaugă gogoșarii curățați și tăiați sferturi, roșiile tocate mărunt, foile de dafin, sare, piper și usturoiul pisat. Se lasă la foc mic 50-60 de minute, amestecând din când în când să nu se prindă, apoi se dă deoparte și se poate servi cu mămăliguță.

Ficăţei de pui în stil grecesc

Ingrediente: 500 g ficăței de pui, 5-6 linguri ulei de măsline, 3-4 linguri făină de grâu, oregano, sare și piper după gust, 2-3 căței de usturoi, 3 linguri de coniac, zeama de la o lămâie, pătrunjel verde tocat. Preparare: Se curăță ficățeii, se spală și se lasă la scurs pe un prosop de bucătărie. Într-un bol se pune făina și se dă fiecare ficățel prin făină. Se pune uleiul de măs­line la încins într-o cratiță şi se pun ficățeii la prăjit, circa 9-10 minute, întorcându-se pe o parte și pe alta; se condimentează cu sare și piper, se adaugă oregano și usturoiul pisat; se mai lasă puțin, apoi se adaugă zeama de lămâie și coniacul; se mai lasă câteva minute şi se dau deo­par­te. Se asezonează cu pătrunjel verde tocat și se pot servi ca atare sau cu o garnitură. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete