Transilvania
650 de copii au primit daruri prin Asociația „Sfânta Maria” Cristian, Brașov

650 de copii au primit daruri prin Asociația „Sfânta Maria” Cristian, Brașov

06 Ianuarie 2018

Peste 650 de copii din mai multe sate din județul Brașov au primit pachete cu jucării noi și dulciuri cu ocazia sărbătoririi Nașterii Domnului. Campania organizată de Asociația „Sfânta Maria” Cristian de mai bine de trei ani de zile vizează sute de copii din mediul rural cu rezultate bune la învățătură, precum și copii de la sat care se confruntă cu situații materiale precare.

Holbav, Cristian, Vulcan, Colonia 1 Mai, Ticușul Nou, Măgurele, alături de orașele Zărnești și Râșnov au fost câteva din localitățile din jurul Brașovului în care au poposit voluntarii Asociației „Sfânta Maria” Cristian.

Nu au fost uitați copiii din Complexul de Servicii „Măgura” Codlea care găzduiește copii care au beneficiat de ajutorul Centrului de Zi de la Cristian. Tot în această campanie, la 30 de copii din localitatea Dobrogostea, județul Teleorman, au ajuns prin curier cutii cu jucării noi în urma parteneriatului cu Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

„Suntem foarte impresionați de numărul mare oameni din țară și din străinătate care au dat curs invitației noastre de a face o bucurie unui copil mai puțin norocos. În mai puțin de două săptămâni, spațiile noastre de depozitare au devenit neîncăpătoare pentru cele peste 600 jucării noi, frumos împachetate. Le mulțumim tuturor, pentru că prin gestul lor a dăruit speranță, bucurie, iar nouă, curaj și motivație de a merge mai departe. Ne pregătim cu nerăbdare pentru luna ianuarie, când prin Campania «Crăciunul Continuă» dorim să poposim în casele altor suflete care așteaptă un semn din partea noastră”, a declarat Roxana Dobre, coordonatorul asociației brașovene.

Asociația „Sfânta Maria” Cristian este o organizație înființată în urmă cu șase ani de către Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cristian, județul Brașov și are ca obiect principal de activitate ajutorarea semenilor aflați în dificultăți spirituale și materiale.

De asemenea, Asociaţia „Sfânta Maria” Cristian, desfăşoară o activitate zilnică neîntreruptă prin centrul de zi, care are peste 50 de beneficiari, şi prin cantina socială. Copiii din cadrul centrului de zi iau parte săptămânal la cursuri de limbi străine, muzică, sport, istorie, ateliere de creaţie, cursuri de chitară şi de pictură. Toate acţiunile sunt posibile cu ajutorul voluntarilor, studenţi din ţară şi din străinătate, profesori, tineri, adulţi.

Pe parcursul celor șase ani de activitate, sute de persoane, copii, tineri şi vârstnici, aflaţi în situaţii care necesitau ajutor, au luat parte la programele derulate de asociație. În ultimii ani, a fost extinsă aria de preocupări, pe lângă latura socială fiind organizate şi activităţi culturale, concerte, activităţi de sensibilizare a comunităţii, conferințe pentru tineri şi adulţi, tabere.

Asociaţia „Sfânta Maria” Cristian derulează proiecte constante care urmăresc prevenirea abandonului şcolar şi menţinerea copiilor în şcoală în localităţile Vulcan, Holbav şi Mina 1 Mai din judeţul Brașov. Programele Asociaţiei sunt fost finanţate de Parohia Cristian I, din donaţii şi sponsorizări.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!