Transilvania
Început de an școlar la Liceul Ortodox din Oradea

Început de an școlar la Liceul Ortodox din Oradea

Pr. Prof. Alin Sonea, 14 Septembrie 2017

La fel cum a făcut an de an în ultimul deceniu, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea și-a deschis porțile și la începutul acestui an școlar pentru cei peste 700 de elevi integrați în toate nivelurile de învățământ care funcționează în cadrul instituției: nivelul preșcolar, primar, gimnazial și liceal-vocațional.

Festivitatea de deschidere a anului școlar s-a desfășurat în sediul de pe strada „Aluminei”, unde funcționează clasele de nivel primar și gimnazial, și a început cu intonarea Imnului de stat al României, după care, în prezența oficiali­tăților, a profesorilor, a elevilor și a părinților, a fost săvârșită rânduiala slujbei de la începutul anului școlar.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Diacon Nicolae Firu” al liceului, dirijat de arhid. orof. Ștefan Lakatos.  Pr. prof. Radu Rus, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul din cadrul Episcopiei Oradiei și directorul liceului a deschis și a moderat seria cuvântărilor din cadrul festivității, adresând cuvinte de bun venit tuturor elevilor şcolii, şi în mod special bobocilor din clasele pregătitoare şi a IX-a. Pr. Simion Goga, inspector pentru cateheză și delegatul Preasfin­țitului Sofronie, Episcopul Oradiei, la eveniment a citit cuvântul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la începutul anului școlar. Din partea Inspectoratului Șco­lar Județean Bihor, pr. prof. Florin Negruțiu, inspector şcolar pentru disciplina religie, a transmis mesajul ministrului de resort, Liviu Marian Pop. De asemenea, părintele inspector a transmis și mesajul inspectorului şcolar general, prof. Alin Florin Novac Iuhas. În continuare au fost luări de cuvânt din partea reprezentanţilor Poliţiei de Proximitate Oradea şi a Comitetului reprezentativ al părinţilor pe şcoală.

În final, pr. prof. Radu Rus și-a exprimat dorința ca în acest an școlar, ca până acum, „părinții să fie alături de școală, pentru ca împreună, dascălii și părinții să poată construi un drum frumos pentru elevii acestei școli”.

După încheierea festivității, elevii împreună cu diriginții și părinții s-au deplasat în sălile de clasă pentru prima oră de diriginție din acest an, au primit noile manuale și informațiile necesare la început de an școlar.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!