Banat
„Școala Familiei” sau locul unde părinții cresc împreună

„Școala Familiei” sau locul unde părinții cresc împreună

Diac. Pavel Canea, 09 Noiembrie 2017

Provocările tot mai mari cu care se confruntă părinții din zilele noastre în a-și educa propriii copii și de a găsi cele mai potrivite metode de gestionare a problemelor apărute în viața de familie au dus la apariția, în ultima perioadă, a cursurilor pentru părinți (pa­renting). Biserica, în special prin programele pastoral-misionare implementate în ultimii ani, acordă o importanță deosebită familiei și creșterii copiilor, precum și cultivării unor relații bazate pe iubire, sinceritate și respect, având la bază credința în Dumnezeu.

În acest context, la iniția­tiva unui grup de specialiști din diverse domenii de activitate, coordonat de biofizicianul Virgiliu Gheorghe, a luat naștere „Școala Familiei” - un program național care se adresează părinților care doresc să devină mai informați și mai pregătiți în creșterea copiilor lor.

Prezent în mai multe orașe din țară, programul „Școala Familiei” a reușit, până în prezent, să creeze deja primele microcomunități de părinți care desfășoară activi­tăți în comun chiar și după încheierea modulelor din cadrul programului.

Și la Reșița au loc în această perioadă, prin implicarea și efortul prof. Georgiana Ciucur - formator acreditat ANC, ateliere pentru părinți în cadrul proiectului na­țional „Școala Familiei”. Întâlnirile au loc la Centrul de tineret Moniom, fiind organizate cu bine­cuvântarea Prea­sfinți­tului Părinte Lucian, prin intermediul Aso­cia­ției Centrul de tineret Moniom, cu sprijinul tinerilor voluntari ai centrului, membri ai Aso­ciației Tineri­lor Ortodocși din Banatul de Munte.

Dacă primul modul a avut tema: Comunicarea în familie, sus­ținut de prof. Georgiana Ciucur, în al doilea modul, av. Ana-Maria Kiss a vorbit despre „Edu­cația caracterului”. Cele două ateliere derulate până în prezent au constituit pentru părinții prezenți un excelent prilej de socializare, dar mai ales de con­știentizare a unor probleme cu care se confruntă în viața de familie, precum și de identificare a unor soluții optime de gestionare a problemelor.

„Părinții - proveniți din diverse medii sociale, dar cu un nivel de educație în general ridicat - vin aici și află lucruri și informații noi, într-un format modern și accesibil, dar, în același timp, se bucură de o reală socializare și un benefic schimb de experiență cu alți părinți cu valori și preocupări similare. Interesul părin­ților, dar și al cadrelor didactice pentru modulele Școlii Familiei este unul foarte ridicat, existând o cerere constantă pentru organizarea atelierelor atât la nivelul municipiului Reșița, cât și la nivelul altor orașe din județ”, a precizat părintele Mihai Ciucur, organizatorul local al Școlii Familiei pentru municipiul Reșița.

Atelierele pentru părinți vor continua pe tot parcursul lunii noiembrie, Centrul de tineret Moniom urmând să găzduiască modulele Școlii Familiei după următorul program: Efectele ecranelor și formarea depen­dențelor - sâmbătă, 11 noiembrie, Sănătate și credință - vineri, 17 noiembrie, și Stima de sine, secretul unei adolescențe echilibrate - vineri, 24 noiembrie 2017.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!