Moldova
A fost sfinţit Centrul cultural din Berchişeşti

A fost sfinţit Centrul cultural din Berchişeşti

21 Noiembrie 2018

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a sfinţit luni, 19 noiembrie 2018, Centrul Cultural de Artă şi Tradiţie al comunei Berchişeşti şi Căminul cultural al localităţii. După binecuvântarea Centrului cultural, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen şi Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud au oficiat o slujbă de pomenire a eroilor satului căzuţi în luptele din 1918.

În cadrul evenimentului de inaugurare al Centrului cultural a fost organizată şi o expoziţie de fotografii cu eroii din sat care au luptat pe front în Primul Război Mondial. De asemenea, au fost prezenţi veterani de război în viaţă. La eveniment au participat oficialităţi judeţene şi locale, invitaţi din Basarabia şi Cernăuţi şi locuitori din Berchişeşti. A fost prezent protoiereul Vasile Covalciuc din Cernăuţi, insp. şef ISU Colonel Costică Ghiaţă, prefectul judeţului Suceava Mirela-Elena Adomnicăi şi alte oficialităţi locale.

De asemenea, pentru a sublinia înfrăţirea acestor localităţi cu comuna Berchişeşti, au fost prezenţi şase primari de comune din Basarabia şi patru primari din Cernăuţi. Primarul comunei, Violeta-Zenovia Ţăran, i-a oferit Arhiepiscopului Pimen titlul onorific de Cetăţean de onoare al comunei Berchişeşti. Toate personalităţile prezente au primit distincţii onorifice din partea veteranilor de război, oferite de preşedintele Asociaţiei Judeţene a Veteranilor de Război, prof. colonel Mihai Filip.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!