Actualitate religioasă
A VII-a ediţie a Taberei „Vara adolescenţilor“

A VII-a ediţie a Taberei „Vara adolescenţilor“

21 Iulie 2013
La Complexul „Sfântul Nicodim“, situat lângă Mănăstirea Tismana, judeţul Gorj, s-a desfăşurat tabăra „Vara Adolescenţilor“, organizată de Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă (AOLN). 50 de elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, din Bucureşti, Sibiu, Avrig şi Chişinău au ales să petreacă cinci zile de vacanţă la Tismana. Ei au fost însoţiţi de nouă adulţi - profesori, psihologi şi un preot - voluntari în proiectul „Dezvoltare - Autocunoaştere - Credinţă“, derulat de către AOLN cu scopul de a contribui la dezvoltarea abilităţilor personale ale adolescenţilor (comunicare, socializare, expresie artistică) şi la responsabilizarea lor în relaţia cu prietenii, părinţii, şcoala, comunitatea locală şi Biserica.
 
Ediţia din anul acesta a fost centrată pe tema valorilor morale, care structurează personalitatea creştinului şi au efecte în viaţa socială. Din programul taberei au făcut parte întâlnirea cu locurile încărcate de spiritualitate de pe Valea Oltului, cateheza, ateliere creative şi sportive, drumeţie, dezbateri, concursuri, jocuri, film şi foc de tabără. Propunând un alt mod de a petrece vacanţa, şi această ediţie a taberei „Vara Adolescenţilor“ a fost încă o provocare de descoperire firească a aproapelui, a sinelui şi a lui Dumnezeu. 
 
Participanţii la tabără s-au arătat deosebit de încântaţi. „Această tabără a fost una dintre cele mai frumoase experienţe din viaţa mea. Am întâlnit oameni noi şi diferiţi, mi-am făcut noi prieteni, am învăţat să fiu mai atentă la tot ce mă înconjoară, să mă bucur mai mult de ceea ce am, să mă concentrez asupra celor mai frumoase lucruri în viaţă, şi anume: prietenia, iubirea şi credinţa. Sper să ne vedem şi la anul!“, a spus Denisa Topală. „Mi-am făcut o mulţime de prieteni cu care sunt sigură că voi ţine legătura. Sunt fericită că am participat la aceste tabere şi la week-end-urile tematice. Sunt nişte amintiri şi experienţe pe care nu le voi uita niciodată!“, a spus Ana-Maria Petraşcu. (Maria Curtean)
 

Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!