Transilvania
Activități cu tinerii la Asociația „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov

Activități cu tinerii la Asociația „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov

Prof. Simona Nistor, 16 Mai 2018

La finalul lunii aprilie și începutul lunii mai s-au materializat mai multe proiecte ale Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov. Sub îndrumarea părintelui Ciprian Nistor, studenții de la Specializarea Electrotehnică din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (Universitatea „Transilvania” din Brașov) au participat la două evenimente importante pentru comunitatea academică brașo­veană: „Absolvenți în fața companiilor (AFCO 2018)” și „Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești (SCSS 2018)”. În cadrul acestor două manifestări, studenții au prezentat câteva lucrări practice, necesare în contextul actual al utilizării surselor de energie regenerabilă.

De asemenea, tinerii studenți și voluntari au lucrat la finalizarea troiței din fața Capelei „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna”, iar în paralel, au lucrat la amenajarea curții interioare a troiței de la baza Colinei Universității – monument istoric din 1867.

„Tot cu ajutorul voluntarilor și membrilor micii noastre comu­nități ne-am organizat pentru a dărui alimente și lemne de foc unor familii lipsite de posibilități materiale. Pentru a putea sus­ține în mod constant acti­vitățile de într-ajutorare a celor nevoiași am lansat Proiectul «20», în cadrul căruia cei care doresc să participe contribuie lunar cu suma de 20 de lei (timp de un an de zile). Banii adunați vor fi centralizați lunar și vor fi distri­buiți către cazurile sociale prioritare. Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru purtarea sa de grijă și nădăjduim ca, prin pași mici, să creștem ca o comunitate unită în credință și dragoste de neam”, ne-a spus pr. Ciprian Nistor.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!