Parohia „Sfinții Voievozi” din orașul prahovean Urlați s‑a aflat, la sfârșitul acestei toamne, la momentul culegerii roadelor în urma eforturilor de restaurare și înfrumusețare a sfântului lăcaș
Slujire arhierească la Catedrala din Alba Iulia
În ziua prăznuirii Sfinților Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie, a Sfântului Mucenic Oprea și a Sfinților Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia. Cu acest prilej de sărbătoare, numeroși credincioși din judeţele Alba şi Mureş s-au închinat cinstitelor moaște ale Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, așezate spre închinare în galeria (culoarul) de pe latura de sud a ansamblului Catedralei Încoronării, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.
„În secolul al XVIII-lea, când stăpânirea habsburgică îi persecuta pe românii din Transilvania, s-au ridicat din mijlocul lor apărători ai Ortodoxiei străbune. Între aceştia au fost Sfinţii Visarion, Sofronie şi Oprea, care au luptat şi au suferit mult pentru păstrarea nealterată a Legii româneşti. Cinstirea acestor eroi ai credinţei dreptmăritoare ne îndeamnă să fim astăzi martori curajoşi ai Evangheliei mântuirii. Pentru a reuşi este necesar să perseverăm în rugăciune, să ne antrenăm în virtute şi să-L urmăm în toate pe Iisus Hristos, Eroul divin de pe Golgota”, a spus ierarhul în cuvântul de învăţătură.
De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea de a fi aduse la Alba Iulia moaștele Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, precum și pr. prof. dr. Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Parohiei „Sfântul Gheorghe”-Nou din București, de unde a fost adus cinstitul odor.