Agenda culturală

Anca Tuică, 13 Februarie 2018

Centrul Național de Artă Tinerimea Română ne invită azi, 13 februarie, de la ora 19:00, la Palatul Tinerimea Română, şi miercuri, 14 februarie, de la ora 19:00, la Ateneul Român, să urmărim recitalul Cvartetului Arcadia. Din program fac parte lucrări de A. Borodin, B. Bartok, J. Haydn, D. Shostakovich, Ludwig van Beethoven.

La Palatul Culturii din Iași, Sala Voievozilor, va avea loc miercuri, 14 februarie, de la ora 18:00, recitalul de pian interpretat de Daniel Dascălu. În program se regăsește Sonata în Sol Major D. 894; Davidsbundlertanze op. 6, de Robert Schumann, și Vallee dâObermann (din Annee de pelerinage vol. 1), de Franz Liszt. Intrarea este liberă.

La Sala Mare - ARCUB, joi, 15 februarie, este seară de jazz în cadrul stagiunii Artist in Residence. Începând cu ora 19:00, Sorin Zlat Trio a pregătit pentru public muzică inspirată de poeții Rimbaud și Verlaine și multe alte surprize muzicale pentru cunoscători.

La Timișoara, la librăria La Două Bufnițe, va fi lansată joi, 15 februarie, o nouă serie de autor dedicată lui Albert Camus, în colecția Biblioteca Polirom.

La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, primăvara începe mai devreme, mai exact în ziua de 17 februarie, prin atelierul de creație „Călător prin tradiții”, în cadrul căruia copiii vor cunoaște, prin intermediul lucrului manual, tradițiile lunii Mărțișor.

Tot sâmbătă, 17 februarie, ora 20:00, la Sala Palatului, Mariza, celebră cântăreață de Fado, aduce publicului bucureștean un concert de cel puțin 75 de minute, în care va interpreta piese de pe viitorul album.

Duminică, 18 februarie, de la ora 18:30, Opera Națională București prezintă premiera Don Carlo (Don Carlos), operă în patru acte de Giuseppe Verdi. Solist în rolul principal, Daniel Magdal; dirijor, Tiberiu Soare.

Filarmonica „George Enescu” și Asociația „Clasic e fantastic” vor prezenta duminică, 18 februarie, de la ora 11:00, la Ateneul Român, Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Concert simfonic aniversar Nicolae Racu - 50 de ani de activitate. În program se regăsesc lucrări de George Enescu, Paul Constantinescu, Dinu Lipatti, Vasile Timiș, Grigoraș Dinicu, Ciprian Porumbescu.

Pe tot parcursul lunii februarie, la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca poate fi vizitată expoziția temporară Arheologia clujeană. O privire din culise.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!