Cultură
Agenda culturală

Agenda culturală

Anca Tuică, 24 Aprilie 2018

24 aprilie – Începe Festivalul Filmului Francez, ediția a 22-a, în 9 orașe din România (București, Cluj, Iași, Timișoara, Arad, Brașov, Constanța, Buzău și Sfântu Gheorghe). Competiția prezintă filmele cineaștilor debutanți sau aflați la cel de-al doilea lungmetraj, săptămâna „Cahiers du cinéma” în parte­neriat cu celebra revistă franceză, cu tema din acest an „De la scène à l’écran ”, panorama cu filmele de succes ale publicului și ale criticii din ultimele luni.

25 aprilie – Concert simfonic - Octav Calleya - 50 de ani de activitate artistică, la Sala Patria din Brașov, începând cu ora 19:00. Dirijor: Octav Calleya. Solist: Alexei Nabioulin – pian (Rusia). În program: L. van Beethoven, A. Scriabin, M. de Falla, E. Granados, R. Chapi, F. Chueca, G. Gimenez.

26 aprilie – ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu - București, va fi lansată cartea „Două mături stau de vorbă. Scene românești” de Radu Paraschivescu, recent apărută la Editura Humanitas. La eveniment vor vorbi, alături de autor, Tudor Chirilă, Sever Voinescu și Lidia Bodea.

Tot în această zi are loc, în Sala Mare a Ateneului Român, de la ora 19:00, un concert simfonic susținut de Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”. Dirijori sunt Christian Badea și Iosif Ion Prunner, iar solist, Martin Owen. Din program: J. Haydn, W. A. Mozart, R. Strauss. Același concert este programat și pentru data de 27 aprilie de la aceeași oră.

27 aprilie – La Opera Națională București va avea loc, de la ora 18:30, opera „Turandot” de G. Puccini. Dirijor: Tiberiu Soare, Turandot: Dragana Radakovic – invitat, Calaf: Kamen Chanev – invitat.

În aceeași zi, la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, are loc spectacolul tribut Mariei Tănase, „Mărie, Mărie!”, care va începe la ora 19:00. Un spectacol de Gabriela Neagu, realizat în colaborare cu Departamentul de Artă teatrală al Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

28 aprilie – La Teatrul Gong din Sibiu, între orele 11:00 și 18:00, se pune în scenă piesa „Aventurile lui Pinocchio” de Costel Popovici, după Carlo Collodi.

29 aprilie – La Teatrul Național București, în Sala Atelier, are loc spectacolul „20 de ani în Siberia”, de la ora 20:00. Spectacolul este un monolog dramatic de Sorin Misirianțu după cartea „20 de ani în Siberia. Amintiri din viață” de Anița Nandriș-Cudla, în interpretarea actriței Amalia Ciolan.

30 aprilie – Se deschide expoziția-medalion „Luchian” la Muzeul Național de Artă Contemporană al României. Program vizitare: miercuri - duminică, orele 10:00-18:00. În sala dedicată expozițiilor temporare a Galeriei de Artă Românească Modernă este expusă o selecție de 11 naturi statice cu flori care evidențiază stilistica ultimilor ani de creație ai artistului.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!