Agenda culturală

Anca Tuică, 08 Mai 2018

8 mai – La Sibiu are loc, între 3 și 7 mai, a 21 ediție a Festivalului „Salut, Adolescență!”, iar Gala „Cele mai frumoase povestiri ale adolescenţilor” va avea loc miercuri, 9 mai, de la ora 17:00, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române. În cadrul galei vor fi premiate cele mai frumoase povestiri scrise de adolescenţi. Textele cuprinse în antologie vor fi citite de actorii Ioana Crăciunescu şi George Mihăiţă, în cadrul unui spectacol de povestiri şi blues moderat de Dan Mircea Cipariu şi Mike Godoroja (cu trupa Blue Spirit).

9 mai – Spectacol de teatru creștin „Urma pașilor Tăi...” după Olga Greceanu, ora 19:00, Sala ARCUB – Gabroveni, Bucu­rești. Regia: Eliza Bercu-Bodeanu. Intrarea liberă cu locuri preluate de la casa de bilete.

11 mai – Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, alături de Asociația Studen­țească PhiloHistoRiSs, organizează concursul de istorie locală pentru liceeni „Spune povestea locului Tău” (ediția a IV-a), în perioada 11-12 mai. La concurs pot participa elevi din clasele IX-XII, din județele: Cluj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mureș, Sălaj, Hunedoara, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Harghita, Sibiu, Brașov sau Covasna.

12 mai – Expoziția „Facerea Lumii” a maestrului Sorin Ilfoveanu, la Galeria Roten­berg-Uzu­nov din București (strada Constantin Esarcu nr. 1). Expoziția este deschisă în perioada 8 mai – 16 iunie, de marți până sâmbătă, între orele 14:30-19:30.

13 mai – La Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, are loc Festivalul Concurs Naţional de Interpretare Pianistică „Iulia Hasdeu”, ediţia a XX-a. Concursul este destinat copiilor preșcolari şi elevilor din ciclul primar şi gimnazial care studiază pianul, indiferent de forma de învăţământ pe care o frecventează.

14 mai – La ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta nr. 38), scriitorul Matei Vișniec va dialoga cu Ion Bogdan Lefter, pornind de la volumul „Ultimele zile ale Occidentului”, apărut în colecția Fiction Ltd., Editura Polirom.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!