Agenda culturală 27 noiembrie – 2 decembrie

Anca Tuică, 27 Noiembrie 2018

27 noiembrie – „Ioan Macrea”, singurul festival folcloric din România dedicat ansamblurilor profesioniste, se va desfășura în perioada 27-29 noiembrie, la Sala Polivalentă „Transilvania” din Sibiu. Vor participa peste 400 de artiști din România și din străi­-nătate.

28 noiembrie – Expoziția „Comunități din Valea Jiului – reportaj etnofotografic” la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Foaier. Autorul instantaneelor este Ionel Anastasescu, sociolog și fotograf din Valea Jiului pasionat de cultura țărănească a momârlanilor - țăranii jieni.

29 noiembrieOedipe” - spectacol dedicat Zilei Naționale a României la Opera Națională București, ora 18:30. Dirijor, Tiberiu Soare. Regia, Valentina Carrasco. Maestru de cor, Daniel Jinga. În rolul lui Oedipe, baritonul Ștefan Ignat.

30 noiembrie – Expoziţie-concept „Eroi de Război – 100 de portrete” la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Sala Gheorghe Focșa. Alături de portretele eroilor, în expoziţie vor fi prezentate obiecte de acum 100 de ani folosite fie în spitalele de campanie, fie de preoții mobilizați, fie de țăranii care și-au abandonat familiile și gospodăriile și au plecat voluntari pe front.

1 decembrie – Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, ora 11:00. Soldaţilor români li se adaugă 140 de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi Statele Unite. Pe sub Arcul de Triumf vor mai trece 200 de mijloace tehnice şi 35 de aeronave vor survola piaţa.

2 decembrie – Târgul Poveste de Crăciun organizat de Opera Comică pentru Copii în incinta acesteia din Calea ­Giu­lești 16, București. Program de vizitare: luni-vineri: 16:00-21:30/ sâmbătă-duminică: 10:00-22:00.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!