Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
Agricultura influențează modificările climatice
Contribuția agriculturii la modificările climatice este comparabilă cu cea a despăduririlor, potrivit unor cercetători americani care au calculat cantitatea de carbon extrasă din sol în urma lucrărilor agricole, notează Reuters. Încălzirea globală se datorează mai ales acumulării de dioxid de carbon în atmosferă de pe urma unor activități, precum arderea combustibililor fosili și tăierea copacilor care, altfel, ar absorbi gazele cu efect de seră (precum dioxidul de carbon). Un studiu publicat în PNAS, o publicație editată de National Academy of Sciences, arată că, în ultimele două secole, o cantitate de aproximativ 133 miliarde de tone de carbon a fost scoasă din sol ca urmare a lucrărilor agricole, situație alarmantă în opinia cercetătorilor.