Filantropia Bisericii
Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a inițiat campania „Dăruiește sănătate!”

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a inițiat campania „Dăruiește sănătate!”

Dragoș Olteanu, 16 Martie 2017

Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei a inițiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, chiriarhul locului, campania „Dăruiește sănătate!”, prin intermediul căreia copiii și bătrânii din parohiile sărace și din centrele sociale au ocazia să fie consultați de medici specialiști în diferite domenii medicale (oftalmologie, cardiologie, stomatologie etc.).

Vineri, 10 martie, la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, a avut loc prima activitate din cadrul campaniei. O echipă de specialiști oftalmologi din București, însoțită de reprezentanții Sectorului social-filantropic al eparhiei, au oferit consultații gratuite la 50 de beneficiari ai Centrului rezidențial pentru copilul cu deficiențe de auz nr. 10 Buzău și ai Centrului rezidențial pentru copilul cu deficiențe de vedere nr. 11 Buzău.

În urma acestor consultații, s-a constatat că mai mulți copii au nevoie de o pereche nouă de ochelari, pe care o vor primi gratuit din partea voluntarilor implicați în această campanie.
În perioada următoare, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei va derula și alte acțiuni menite să conștientizeze și mai mult oamenii cu privire la impor­tanța sănătății și să vină în sprijinul celor care nu au posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de calitate. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!