Banat
Atelier de pictură dedicat Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș

Atelier de pictură dedicat Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș

Pr. Marius Mircia, 15 Septembrie 2017

Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul”, a organizat în data de 13 septembrie, a.c., la sediul școlii ortodoxe din Timișoara, atelierul închinat Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș. Activitatea s-a desfășurat în cadrul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești, cu implicarea profesorilor de religie, la inițiativa inspectorului școlar pentru disciplina religie.

Elevii au pictat icoana Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș pe suport de pânză în culori de tempera cu emulsie de ou, sub îndrumarea doamnei iconograf Eva Sarga și cu sprijinul prof. Nicoleta Spătar și al prof. Nadia Stănilă. Pânzele au fost asigurate de Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul”. Au participat 25 de elevi de la Colegiul Național Bănățean, de la Liceul de Arte Plastice Timișoara și de la Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul”.

„Acest atelier de pictură organizat la școala noastră a reunit în acest an 25 de elevi de la trei școli timișorene. Prin acest eveniment noi am urmărit ca acești elevi să-și exprime evlavia, talentul și harul în icoanele pe care le-au pictat prin zugrăvirea chipului Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului. Bucuria copiilor a fost mare și cred că se reflectă foarte bine în icoanele pe care le-au realizat cu multă râvnă”, a precizat prof. Adela Panait, directorul Școlii Gimnaziale „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara.

În perioada 13-20 septembrie, aceste icoane realizate de elevii celor trei școli vor fi admirate într-o frumoasă expoziție la sediul școlii și în alte locuri în oraș.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!