Oltenia
Ateliere de muzică și creație tradițională la Centrul social „Best Life”

Ateliere de muzică și creație tradițională la Centrul social „Best Life”

Gabriela Firu, 05 Octombrie 2017

Consiliul Județean Dolj și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj continuă parteneriatul cu Centrul social multifuncțional „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei și îi aș­teaptă pe copii la atelierele de muzică și la cele de creaţie ­populară. Atelierele „Ca la țară” și „Să ne împrietenim cu muzica” se vor desfășura în perioada 6 octombrie - 8 decembrie 2017, în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 14:00 - 16:00, în Galeriile „Cromatic”, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.

În cadrul atelierului „Ca la țară”, copiii vor descoperi frumu­sețea gospodăriei tradiționale prin materiale foto-video din arhiva instituției și vor încerca să îi dea formă cu ajutorul materialelor oferite cu generozitate de natură. Atelierul „Să ne împrietenim cu muzica” îi familiarizează pe participanți cu pianul, le face cunoștință cu notele muzicale, îi inițiază în teoria muzicii și solfegiu. De asemenea, în cadrul acestui atelier, ei vor studia și muzică tradițională.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj a început parteneriatul cu Centrul social „Best Life” în anul 2015 când, împreună cu voluntari ai Fa­cul­tății de Litere din cadrul Uni­versității din Craiova, a demarat proiectul „Micul artist popular pe urmele bunicilor”, care a mediat întâlnirea copiilor cu îndeletnicirile satului tradi­țional.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!