Transilvania
Binecuvântare pentru studenţii militari care au depus jurământul, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Binecuvântare pentru studenţii militari care au depus jurământul, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Ştefan Mărculeţ, 26 Octombrie 2018

Studenții anului I de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au depus jurământul militar în cadrul unei ceremonii organizate miercuri, 24 octombrie, în incinta insti­tuției de învățământ universitar. La ceremonia depunerii jurământului au participat Înalt­prea­sfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, subprefectul județu­lui Sibiu, Horațiu Marin, pre­ședintele Consiliului Jude­țean, Daniela Cîmpean, viceprimarul Corina Bokor, rectorul Univer­sității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Ioan Bondrea, alături de rectorul Academiei For­țelor Terestre, generalul Ghiță Bârsan, de repre­zentanții Statului Major al Forțelor Terestre și de numeroși alți ofițeri, cadre didactice și oaspeți. Nu au lipsit de la ceremonie nici familiile studenților, rudele și persoanele apropiate.

IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat slujba religioasă pentru binecuvântarea militarilor care depun jurământul și i-a felicitat pe cei 332 de studenți militari. Ceremonia a continuat cu mesajele din partea oficialităților și a studenților, iar la final a avut loc o paradă militară.

Toți cei prezenți au avut, mai apoi, posibilitatea să cunoască mai bine instituția de învăță­mânt militar din Sibiu în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”, iar în program au fost incluse momente artistice oferite de fanfara militară a Academiei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!