Actualitate religioasă
Binecuvântarea lucrărilor la Biserica „Sfinții Împărați” din Brăila

Binecuvântarea lucrărilor la Biserica „Sfinții Împărați” din Brăila

Pr. Rareș Bucur, 22 Mai 2018

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a binecuvântat duminică, 20 mai, lucrările săvârșite la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Brăila și a săvârșit în continuare Sfânta Liturghie. La sfintele slujbe au participat numeroşi credincioşi din municipiu și din împrejurimi, iar răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de un grup de credincioşi şi elevi din cadrul parohiei brăilene. La momentul cuvenit, o parte din copiii şi credincioşii prezenți s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să respecte porunca Mântuitorului de a fi uniți și a avea dragoste și îngăduință unii față de alții. La final a fost organizată o agapă frățească și au fost oferite în jur de 300 de pachete cu alimente.

Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” este una dintre cele mai frumoase şi importante biserici ale oraşului Brăila. În ultimii ani a trecut printr-un amplu proces de consolidare, restaurare și reabilitare, lucrări ce au constat în refacerea exteriorului, a acoperişului, cu cele două turle, a planşeului drept de peste pronaos şi realizarea unuia nou, de tip boltă în stil bizantin, şi a semicalotelor de la cele două abside şi altar.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!