Actualitate religioasă
Binecuvântarea sediului administrativ al Cimitirului „Sfântul Nicolae”-Străuleşti

Binecuvântarea sediului administrativ al Cimitirului „Sfântul Nicolae”-Străuleşti

Ioan Bușagă, 16 Mai 2018

La aproape patru luni de la inaugurarea primului cimitir eparhial al Arhiepiscopiei Bucu­reș­tilor, marți, 15 mai, a fost săvâr­șită slujba Sfințirii celei mici a apei în sediul administrativ al Cimitirului eparhial „Sfântul Nicolae”-Străuleşti.

Slujba de binecuvântare a spațiilor acestui sediu a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureș­tilor, înconjurat de un sobor de preoți. Între cei prezenți au fost pr. Costinel Ailioaei, consilier eparhial la Sectorul cimitire, monumente și servicii funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pă­rinții protoierei de la cele șase protopopiate ale Capitalei și de la cele două protopopiate ale județului Ilfov. La slujba de binecuvântare au participat mem­bri ai familiei Nicolae şi Nicoleta Anghel, ctitori ai acestui nou aşezământ, și alți colaboratori.

Cimitirul eparhial „Sfântul Nicolae”-Străuleşti a fost inaugurat în ziua de 31 ianuarie 2018, când a fost oficiată și slujba punerii pietrei de temelie pentru capela cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din incinta noului cimitir. Mai multe detalii în ediția următoare.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!