Transilvania
Binecuvântări și slujiri arhierești în Arhiepiscopia Alba-Iuliei

Binecuvântări și slujiri arhierești în Arhiepiscopia Alba-Iuliei

11 Iunie 2018

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din Alba a avut loc inaugurarea noilor spații ale edificiului instituției rezultate în urma unor ample lucrări de mansardare și reabilitare a clădirii, ocazie cu care a fost organizat și un ceremonial militar și religios.

Printre invitații care au participat la inaugurarea noilor spații de la ISU Alba s-a aflat și Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care, la începutul festi­vității, a elogiat misiunea salvatorilor. În finalul cuvântării, IPS Arhiepiscop Irineu a spus: „Cei care lucrați în cadrul acestei nobile instituții e bine să aveți la prezidiul misiunii nobile cuvintele «Per aspera ad astra» – Prin nevoințe ajungi la stele. Să fiți conștienți că neamul acesta vă prețuiește, cunoscând impor­tanța misiunii pe care o prestați, îi zic importantă pentru că este o prelungire a lucrării salvatoare a lui Hristos, adică a lucrării de jertfire pentru semeni, și îi zic nobilă pentru că nimic nu-i mai important sub soare decât să lucrezi pentru societatea umană și pentru ființa umană. Aceasta o faceți dumneavoastră, manifestând respectul pentru demnitatea umană, filantropia și solidaritatea față de semenii aflați în accidente, calamități, dificu­ltăți și tragedii”. În cadrul fes­tivității a avut loc un moment de rugăciune, în care IPS Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a spațiilor inaugurate, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

În cursul săptămânii trecute, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Irineu a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Parohia Platoul Romanilor Alba Iulia, în zilele de 6 iunie, și 8 iunie. Tânărul Doru-Vasile Barteș a fost hirotonit diacon, iar apoi a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Lechincioara, cu filia Coasta Mare, din Protopopiatul Târgu-Mureș.

Conferință preoțească în Protopopiatul Blaj

IPS Arhiepiscop Irineu, s-a aflat în mijlocul preoților din Protopopiatul Blaj, cu ocazia organizării conferinței pastoral-misionare de primăvară. În contextul celebrării Centenarului Marii Uniri, evenimentul s-a desfă­șurat sub genericul „Identitatea şi unitatea spirituală şi naţională a românilor”. Confe­rința s-a desfăşurat în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Blaj III, unde, după ce a fost oficiată o slujba de Te Deum, doi dintre cei mai tineri preoți din protopopiat, Mihai Bedelean de la Parohia Cisteiul de Târnave și Denis Damian de la Parohia Tău, au susținut referate despre implicarea Bisericii în promovarea unității de credință și de neam a românilor și despre provocările pastorale într-o societate multiconfesională și multietnică, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!