În Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei din București a avut loc marți, 17 decembrie 2024, tradiționalul concert de colinde „Răsăritul cel de Sus”. În acest an, concertul a fost
Biserica „Sfinţii Arhangheli“ din Craiova, în haină de sărbătoare
Astăzi, de praznicul Sfinţilor Mihail şi Gavriil, Biserica "Sfinţii Arhangheli" din Craiova îşi serbează hramul. Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu părintele paroh Mucică Daniel, inspector în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.
Biserica "Sfinţii Arhangheli" se numără printre cele mai vechi lăcaşuri de cult din Oltenia. A fost zidită la începutul secolului al XVI-lea de fraţii Radu, Stroe şi Preda Buzescu, căpitani în oastea domnitorului Mihai Viteazul. În decursul timpului, a suferit mai multe modificări din cauza cutremurelor care au lovit-o. Ultima mare lucrare de restaurare a fost făcută la începutul secolului trecut pe cheltuiala soţilor Gogu şi Polina Vorvoreanu, a căror reşedinţă se afla în vecinătate. În semn de recunoştinţă, mitropolitul Nifon Criveanu a stabilit, în şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, ca sfântul lăcaş să poarte şi numele de "Biserica Gogu şi Polina Vorvoreanu". Din patrimoniul cinstitului lăcaş de închinare fac parte obiecte de cult de o inestimabilă valoare. Printre acestea se numără o frumoasă colecţie de icoane vechi, pictate în ulei şi ferecate cu argint. Anul acesta în curtea bisericii a fost ridicată o frumoasă troiţă în amintirea celor care pentru credinţa ortodoxă au suferit în lagărele şi închisorile comuniste. (Diac. Ioniţă Apostolache)