Bucurie de 1 iunie pentru copiii Centrului de tineret din Moniom

Luni, 1 iunie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s‑a aflat în mijlocul copiilor de la Centrul de tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Moniom‑Reșița. Cu acest prilej, ierarhul a sfințit noile săli, amenajate pentru buna desfășurare a activităților membrilor de tineret, una dintre ele purtându‑i numele maestrului compozitor și muzicolog Sabin Păuța. După slujba de sfințire, copiii, părinții lor, precum și voluntarii care sunt implicați în lucrarea cu copiii au dat mărturie în fața celor prezenți la eveniment despre activitățile ce le desfășoară împreună, trăirile unii alături de ceilalți, precum și unitatea, numită de ei „a doua familie”. În continuare, copiii, membri ai Centrului de tineret, îmbrăcați în haine populare, au prezentat un spectacol folcloric de cântece și poezii.

La manifestare au fost prezenți alături de Preasfințitul Părinte Lucian, copiii, părinții lor, voluntari, credincioși din parohie, oameni de cultură, precum și muzicologul Sabin Păuța, fiu al satului. La final, toți copiii au primit din partea Preasfințitului Lucian cadouri, iar în continuare a avut loc vernisarea expoziției de icoane, sculptate și pictate de copii, precum și alte obiecte realizate de ei, sub îndrumarea întregii echipe de formatori și a părintelui Mihai Ciucur, coordonatorul Centrului de tineret Moniom și inspector social‑misionar și de activități cu tineretul în cadrul Episcopiei Caransebeșului. "Tinerii sunt în Biserică, sunt aproape de Hristos și, fiind crescuți în tinda bisericii, pe lângă toate ce li se dau din punct de vedere spiritual, au și preocupări artistice în acest centru, precum și alte activități, care le vor defini pe viitor personalitatea. Dorim să îndemnăm pe toți preoții din parohiile noastre să înceapă o asemenea lucrare, pentru că tinerii sunt foarte importanți pentru viitorul Bisericii noastre. Avem în acest centru de tineret 36 de copii și odată cu extinderea centrului credem că mulți tineri vor fi interesați să vină aici ca să formeze pe mai departe o familie duhovnicească, o echipă unită pentru societate, dar mai ales pentru Biserica Ortodoxă”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Înființat în anul 2014, în fosta școală din localitate, din nevoia tot mai acută - mai ales în zilele noastre - de a oferi modele de viață concrete tinerei generații, Centrul de tineret de la Moniom este, în prezent, un model de educație și formare a tinerilor în spiritul valorilor credinței noastre și care are numeroase împliniri în plan misionar și educativ. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!