Banat
Bucurie duhovnicească la Bocșa

Bucurie duhovnicească la Bocșa

Darius Herea, 14 Septembrie 2017

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost prezent sâmbătă, 9 septembrie, în mijlocul preoților și credin­cioșilor din Bocșa. Cu acest prilej, ierarhul înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”. Sfânta Liturghie a fost precedată de sfințirea a două icoane pictate în Sfântul Munte Athos. La slujbă au participat numeroși credincioși, între care foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în straie populare.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. La final, părintele paroh Caius Negrea i-a oferit, din partea tuturor preoților din Bocșa, Preasfințitului Părinte Lucian un engolpion și o cruce pectorală arhierească.

Slujirea a avut un caracter deosebit deoarece, pentru Prea­sfințitul Părinte Episcop Lucian, cel de-al 10-lea ierarh al Eparhiei Caransebeșului, data de 9 septembrie este una aniversară, Preasfinţia Sa născându-se în această zi, în anul 1970, în municipiul Arad.

„Ne bucurăm foarte mult că părintele Caius Negrea, dimpreună cu credincioșii pe care îi păstorește, a făcut progrese atât duhovnicești, cât și materiale, adunându-i pe oameni în jurul Sfântului Altar, pentru că am văzut că foarte mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine, dar lucrând și pentru cei aflați în nevoie și în suferință. Totodată, astăzi am sfințit icoanele care vor împodobi de acum încolo această biserică, icoana hramului «Intrarea în biserică a Maicii Domnului» și icoanele pe care le-a așezat părintele ca o continuare a iconostasului, icoanele sfinților pe care noi astăzi îi pomenim și-i cinstim, icoanele Sfinților, Drepților și Dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana. Îi felicităm pe părintele Caius Negrea, pe toți credincioșii și ctitorii acestei biserici și ai acestui așezământ social-filantropic și ne rugăm ca aici să fie pe mai departe armonie între lucrarea Mariei și lucrarea Martei, să se împletească pe mai departe în chip armonios Liturghia cu filantropia”, a precizat Preasfințitul Părinte Lucian.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!