Banat
Bucurie și înnoire duhovnicească la Șoșdea

Bucurie și înnoire duhovnicească la Șoșdea

Darius Herea, 14 Septembrie 2017

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Șoșdea, Protopo­pia­tul Reșița. Cu acest prilej, ierarhul a binecuvântat lu­crările executate la exteriorul bisericii parohiale cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților”, după care, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie.

Chiriarhul a sfințit o placă comemorativă în amintirea lui Ioan Ciucurel, țăran publicist și scriitor, fiu al satului. Pentru munca depusă la renovarea și înfrumusețarea bisericii, părintele paroh Sorin Belu a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar ctitorii și binefăcătorii au primit din partea chiriarhului „Diploma de excelență Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”. La slujbă au participat autorități locale, precum și numeroși credincioși, între care foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în straie populare. Tot cu acest prilej a fost sfințită și casa parohială. „În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, poposim duhovnicește într-o parohie fruntașă din cadrul Episcopiei Caransebeșului, și anume în parohia închinată Tuturor Sfinților din localitatea Șoșdea. În 2009, mai precis în 17 mai, cu ajutorul lui Dumnezeu, am târnosit această preafrumoasă biserică, o biserică reprezentativă din cadrul eparhiei noastre. Îl felicităm din tot sufletul pe părintele paroh, Belu, și toată familia sfinției sale, dimpreună cu toți ctitorii și binefăcătorii bisericii și casei parohiale, îi felicităm pe domnul primar și pe toți cei care s-au implicat, cu timp și fără de timp, la înfrumusețarea și împodobirea bisericii, pe de-o parte, și a casei parohiale, pe de altă parte.

Observăm că la Șoșdea există o lucrare articulată cu copiii și tinerii, fiii acestei localități. Foarte mulți dintre ei s-au împărtășit cu Sfintele Taine, mai ales că mâine începe noul an școlar. Așteptăm cu nerăbdare ca anul viitor să târnosim și catedrala din Măureni, pentru că în această comună avem două biserici monumentale, o biserică mai veche, la Șoșdea, construită în 1926, și o biserică nouă, în Măureni, care se apropie de finalizare și sperăm, în anul centenarului Marii Uniri, să fie târnosită această monumentală biserică din Măureni. Îi felicităm pe toți care au participat la Sfânta Liturghie și îl felicităm pe părintele paroh, care în acest an a împlinit 10 ani în Parohia Șoșdea”, a precizat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caranse­be­șu­lui.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!