Banat
Bucurie și speranță pentru copii la Moniom

Bucurie și speranță pentru copii la Moniom

Diac. Pavel Canea, 28 Iulie 2018

Centrul de tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” - Moniom, județul Caraș-Severin, găzduiește, în perioada 26-30 iulie 2018, tabăra socială de vară „Bucurie și speranță”, la care participă peste 50 de copii și tineri cu vârste între 6 și 18 ani din municipiul Reșița.

Beneficiarii acestei tabere sunt copiii proveniți de la Centrul „Speranța” din municipiul Reșița, din subordinea DGASPC Caraș-Severin, de la centrele sociale ale Primăriei Municipiului Reșița, precum și copii de la Centrul de tineret Moniom. Acestora li se alătură o echipă de liceeni și studenți, voluntari ai ATOR Banatul de Munte. Activitățile sunt coordonate de o echipă de formatori și lucrători de tineret ai Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului, condusă de părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial și președinte al Asocia­ției „Centrul de Tineret Moniom”.

Pe parcursul celor cinci zile, copiii participă la un atractiv program de jocuri, concursuri și drumeții în aer liber, ateliere artistice, seri tematice și, desigur, la un program duhovnicesc adaptat vârstei lor. „Cazarea, precum și masa de dimineață și cea de seară sunt asigurate de către familii din Moniom și municipiul Reșița, implicarea comunității parohiale și a membrilor Centrului de Tineret Moniom fiind esen­țială, atât din punct de vedere al costurilor taberei, cât și din punct de vedere afectiv, copiii institu­ționalizați de la Centrul «Spe­ran­ța» beneficiind pentru câteva zile de dragostea și ocrotirea părintească”, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul taberei.

Cadru propice desfășurării activităților cu copiii

Tabăra a fost deschisă în di­mineața zilei de joi, 26 iulie, printr-o slujbă oficiată la sediul Centrului de Tineret Moniom, urmată de jocuri de intercunoaș­tere și de spargerea gheții. „Prin infrastructura existentă și amenajată în ultimii ani la Moniom s-a creat un cadru propice desfă­șurării a numeroase activități cu copiii și tinerii, activități de o zi sau chiar de mai multe zile, beneficiind de un centru de tineret modern și dotat corespunzător, precum și de un cadru natural deosebit de atractiv”, a mai precizat părintele Mihai Ciucur.

Tabăra socială „Bucurie și speranță” se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caranse­be­șului, în parteneriat cu Clubul Lions Onix Reșița și cu sprijinul Primăriei Municipiului Reșița și al altor oameni de bine din municipiul de pe Bârzava. „Tabăra este, în esență, un excelent prilej de dobândire sau redobândire a bucuriei și a speranței de a trăi o viață frumoasă, bazată pe principiile moralei creștine și pe trăsăturile de caracter pozitive, lucruri pe care încercăm să le insuflăm și celor mici pe parcursul acestor zile”, au mai precizat organizatorii taberei de la Moniom.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!