Transilvania
Cadre didactice de teologie și religie reunite în conferință la Oradea

Cadre didactice de teologie și religie reunite în conferință la Oradea

Cadrele didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”  din Oradea, alături de cele de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, precum și profesorii de religie din cadrul Eparhiei Oradiei au participat la reuniunea semestrială de primăvară ce a avut ca temă „Anul omagial al unității de credință și de neam”. Lucrările conferinței au început cu săvârșirea Sfintei Liturghii, oficiată în capela facultăţii cu hramul „Sfântul Teodor Studitul”, urmată de slujba de Te Deum.

Părintele profesor Radu Valer Rus, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul la Centrul eparhial, a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Preasfinţitului Sofronie, Episcopul Oradiei, apoi, pr. conf. dr. habil. Mihai Brie de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea a susținut referatul cu titlul „Conştiinţa Bisericii Ortodoxe Române la formarea statului naţional unitar modern”, în cuprinsul căruia a făcut o incursiune în istoria neamului românesc, enunțând contribuţiile majore ale ierarhilor, clerului și credincioșilor români în actul Unirii de la 1 Decembrie 1918, act care poartă amprenta Bisericii.

La finalul manifestării, pr. prof. dr. Dumitru Megheşan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Oradea, i-a îndemnat pe cei prezenți „să rămână uniți în credința în Hristos, cea care este temelia pentru dezvoltarea și cultivarea conștiinței unității noastre naționale”.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!