Transilvania
Campania „Bucuria darului” la Brașov pentru copiii din Valea Screzii și Valea Plopului, Prahova

Campania „Bucuria darului” la Brașov pentru copiii din Valea Screzii și Valea Plopului, Prahova

Ștefan Mărculeț, 11 Decembrie 2018

Credincioșii de la Biserica „Sfânta Treime” - Tocile din Șcheii Brașovului și de la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Brașov-Bartolomeu, împreună cu mai mulți studenți voluntari mediciniști din Brașov au oferit daruri copiilor orfani din Valea Screzii și Valea Plopului, județul Prahova.

Activitatea a fost posibilă prin Campania „Bucuria darului”, inițiată pentru a sprijini activitățile Asociației „Pro Vita” pentru copii născuți și nenăscuți, înființată de părintele Nicolae Tănase.
Campania a fost sprijinită de Protopopiatul Brașov, prin implicarea protopopului Dănuț-Gheorghe Benga.

„Într-una din scrierile sale, Lucian Blaga ne-a lăsat următorul aforism celebru: «Când facem un bine cuiva dintr-o pornire într-adevăr adâncă şi curată, nu numai că nu aşteptăm recunoştinţă, dar ne vine parcă să mulţumim noi aceluia, că ne-a primit cu bucurie darul şi binele!» Exact așa am simțit când am ajuns în Valea Screzii și Valea Plopului la copiii orfani pentru a le dărui cadourile adunate în această campanie. Mulțumim în primul rând Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să ducem la capăt această acțiune și sperăm să devină o tradiție în fiecare an”, ne-a spus diaconul Daniel-Ilie Colceriu de la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Brașov-Bartolomeu.

Darurile au fost oferite duminică, 9 decembrie, după Sfânta Liturghie oficiată în biserica din Valea Screzii, unde au participat copiii și au dat răspunsurile liturgice și după agapa frățească.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!