Moldova
Campanie de informare şi prevenţie de alcool la Bacău

Campanie de informare şi prevenţie de alcool la Bacău

Pr. Daniel Marari, 24 Noiembrie 2018

Centrul de zi pentru prevenţie, evaluare şi consiliere a persoanelor dependente de alcool şi alte droguri „Izvorul Tămăduirii” din Bacău, care aparţine de Asociaţia Socio-Medicală „SILOAM” de pe lângă Mănăstirea Tisa Silvestri a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, derulează în primul semestru al anului şcolar 2018-2019 o campanie de informare şi prevenţie privind consumul şi dependenţa de alcool, droguri şi alte substanţe psihoactive în liceele din Bacău.

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, miercuri, 21 noiembrie 2018, acest proiect, desfăşurat sub numele „Viaţa TA e în mâinile TALE”, a avut loc la Grupul Şcolar Tehnologic „Nicolae Vasilescu Karpen” din Bacău. La întâlnire au participat peste 200 de elevi însoţiţi de cadre didactice.

Proiectul a fost primit cu deschidere şi mult interes de conducerea liceului, dar şi de elevi. Prezentarea proiectului a fost realizată de psihologul Ovidiu Capătă, psihoterapeut Livia Cojoc şi de pr. Liviu Burlacu, coordonatorul Centrului „Izvorul Tămăduirii” din Bacău.

La desfăşurarea şi organizarea acestei activităţi au contribuit pr. prof. Ionuţ Arsâne şi pr. prof. Iulian Bertea. Proiectul a fost susţinut cu prezentări de materiale video, filme tematice, afişe, pliante şi broşuri explicative, în cadrul susţinerii punându-se întrebări şi oferindu-se răspunsuri la multe probleme legate de dependenţa de alcool, droguri şi mai ales de „etnobotanice”. Campania de informare şi prevenţie se desfăşoară la propunerea şi invitaţia conducerii Grupului Şcolar „N. V. Karpen” din Bacău, care a încheiat un parteneriat cu Centrul „Izvorul Tămăduirii”, în vederea desfăşurării unor astfel de activităţi educative.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!