Diaspora
Cărţi şi manuscrise vechi în biblioteca Patriarhiei Alexandriei

Cărţi şi manuscrise vechi în biblioteca Patriarhiei Alexandriei

Pr. Eugeniu Rogoti, 11 August 2018

Preafericitul Părinte Teodor al II-lea, Patriarhul Alexandriei, a avut o întrunire cu reprezentanţii Bibliotecii Patriarhale din Alexandria, care au anunţat descoperirea, catalogarea şi digitalizarea unor manuscrise şi tipărituri vechi, găsite recent în spaţiile de depozitare ale bibliotecii, anunţă Romfea.gr. Este vorba de opt cărţi şi manuscrise care datează din secolul al 15-lea. Printre acestea se numără un manuscris al „Dogmaticii” lui Meletie Pigas, care datează din 1468, dar şi o rară Evanghelie în limba arabă din perioada Mamelucă, datând din 1473. Pe lângă cărţi a fost descoperită şi o scrisoare pastorală circulară a Patriarhului Ieremia al II-lea al Constantinopolului.

Preafericitul Părinte Teodor al II-lea i-a felicitat pe toţi membrii echipei de restaurare a cărţilor din biblioteca alexandrină care lucrează acolo cu sprijinul Fundaţiei „Leventis” din Cipru.

Preafericirea Sa a subliniat rolul acestei echipe în păstrarea moştenirii culturale a Patriarhiei Ortodoxe a Alexandriei, una dintre cele mai vechi patriarhii din lumea ortodoxă.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!