Centrul de Cercetare Ecumenică Sibiu, la 10 ani

16 Noiembrie 2015

Centrul de Cercetare Ecumenică al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (CCES) organizează marți, 17 noiembrie, de la ora 10.00, în Aula Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, un eveniment dedicat aniversării a 10 ani de activitate, eveniment ce va fi însoțit de lansarea volumelor ”Biserica ortodoxă în dialogul ecumenic – Documente oficiale”.

Începând cu anul 2005, CCES inițiază și sprijină cercetarea problemelor cu relevanță ecumenică, în mod special în ceea ce privește dialogul dintre teologia ortodoxă și cea evanghelic-luterană. În cadrul Centrului funcționează o bibliotecă ce numără în prezent peste 7.000 de volume, precum și documente de arhivă ale unor personalități active în domeniul ecumenic. De asemenea, CCES coordonează două serii de cărți în limba română și o revistă trimestrială, publicată în limbile germană și engleză.
În prezent, CCES desfășoară proiectul „Dezbateri culturale sibiene”, care urmărește promovarea unui dialog la nivelul comunității, punând în discuție teme actuale cu specific economic, social, spiritual și etic, conform unui comunicat al Centrului de Cercetare Ecumenică Sibiu.
Proiectul este inclus în Agenda Culturală a Sibiului - 2015 și se bucură de prezența unor personalități recunoscute în domeniile menționate, atât din țară, cât și din străinătate. Următorul eveniment din cadrul proiectului, ce se va desfășura la sfârșitul lunii noiembrie, se intitulează „Europa: doar Occidentul?” și îi va avea ca invitați pe prof. univ. dr. Piero Coda, cunoscutul om de cultură Andrei Pleşu, prof. univ. dr. Ioan I. Ică jr. şi prof. univ. dr. Sorin Radu, conform comunicatului Centrului de Cercetare Ecumenică Sibiu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!