Oltenia
Cerc pastoral în parohia vâlceană Băbeni III-Valea Mare

Cerc pastoral în parohia vâlceană Băbeni III-Valea Mare

Pr. Constantin Olariu, 07 Septembrie 2018

La Parohia Băbeni III-Valea Mare, orașul Băbeni, Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Băbeni”.

Lucrările Cercului pastoral au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea prelegerii cu tema „Slujitori ai Bisericii - promotori ai Marilor Uniri din anii 1600, 1859 și 1918”, de către părintele Petre Popa. În cuvântul său, părintele a evidențiat contribuția majoră pe care au avut-o slujitorii Bisericii Ortodoxe Române în promovarea conștiinței unității spirituale a neamului românesc, cultivând în sufletele credincioșilor conștiința că au aceeași obârșie ca neam, aceeași limbă şi aceeași credință creștină. „De la Patriarhul Miron Cristea, care a participat la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 și a făcut parte din delegația românilor transilvăneni care a prezentat actul Unirii la București, până la fiii acestui neam care și-au jertfit tinerețea și viața, de la episcopi, preoți, monahi și monahii până la credincioșii de rând, care au activat neobosit pe front și în spitale pentru alinarea suferințelor, cu credință nezdruncinată și jertfelnicie, Biserica Ortodoxă a luptat, alături de personalitățile politice, pentru înfăptuirea unui măreț ideal, acela al unirii românilor într-un singur stat independent și creștin”, a subliniat părintele.

După prezentare s-au purtat discuții pe marginea temei susținute. Apoi s-au dezbătut o serie de probleme administrative, fiind identificate și modalități privitoare la intensificarea activită­ților social-filantropice și misionar-pastorale la nivelul parohiilor.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!