Banat
Cerc pastoral-misionar în Parohia „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” din Biniș

Cerc pastoral-misionar în Parohia „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” din Biniș

24 August 2018

Cu binecuvântarea Preasfin­țitului Lucian, Episcopul Caran­sebeșului, la Parohia „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” din Biniș, a avut loc, la mijlocul acetei săptămâni, întrunirea lunară a Cercului pastoral-misionar Bocșa. Sesiunea a debutat prin săvârșirea slujbei Vecerniei, oficiată de un sobor format din trei preoți: pr. iconom stavrofor Petru Vintilescu de la Parohia Vermeș - protos, iar pr. iconom stavrofor Petru-Sorin Belu de la Parohia Șoșdea și pr. Flavius-Cătălin Florea de la Parohia Ersig - coslujitori. Răspunsurile la strană au fost date de restul preoților, împreună cu credincioșii prezenți.

La slujbă a participat și un număr însemnat de credincioși care, chemați fiind de sunetul clopotelor bisercii, au venit și au împodobit în chip minunat biserica, prin prezența și participarea lor activă la sfânta slujbă, astfel că toți laolaltă și cu o singură gură am slăvit pe Dumnezeu şi Tatăl Domnului nostru Iisus Hristos (Rom. 15, 6).

După săvârşirea Vecerniei, pr. Ovidiu-Petru Mezeniuc de la Parohia Doclin a susținut lucrarea cu titlul „Probleme necanonice legate de Taina Sfintei Cununii. Cauzele lipsei de uniformizare”, prezentându-ne pe lângă problemele de neconformitate din cadrul Tainei Cununiei și modul cum se pot remedia acestea, revenindu-se la slujirea Sfintei Taine într-un gând și într-un cuget, spre folosul celor care primesc această binecuvântare de la Dumnezeu. În încheiere, pr. Ovidiu a concluzionat: „Cunoaș­terea acestor aspecte, dar și respectarea lor vor contribui la trăirea în modul cel mai intens și sincer a Tainei Sfintei Cununii, care trebuie să fie o icoană a iubirii lui Dumnezeu pentru lume”.

La final, preotul paroh a multumit preoților pentru prezența lor în mijlocul credincioșilor din Parohia Binș, prezență care, în egală măsură, a revigorat și consolidat viața duhovnicească din cadrul acestei comunități creștine și de Dumnezeu iubitoare. (Pr. Mihai Sima)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!