Educaţie
Şcoli şi grădiniţe nou-construite

Şcoli şi grădiniţe nou-construite

Cristina Zamfirescu, 25 Aprilie 2018

Ministerul Educaţiei Naţionale informează că, în perioada martie - aprilie, au fost recepţionate 16 unităţi de învăţământ, realizate în cadrul proiectului „Reforma Educaţiei Timpurii în România (PRET)”, cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României, şi al proiectului „Reabilitarea Infrastructurii Şcolare (PRIS)”.

Pentru trei unităţi de învăţământ preuniversitar - două grădiniţe cu program normal şi o şcoală gimnazială - a fost efectuată recepţia după încheierea lucrărilor de construcţie, în timp ce pentru celelalte 13 - trei grădiniţe cu program normal, nouă şcoli cu clasele I-VIII şi un colegiu - s-a realizat recepţia finală, procedură ce are loc după expirarea perioadei de garanţie de un an de la finalizarea obiectivelor de investiţii.

Judeţele în care au fost recepţionate cele 16 unităţi de învăţământ sunt Iaşi (patru), Botoşani (trei), Mureş (două), Suceava (două), Sibiu, Vâlcea, Giurgiu, Covasna şi Galaţi. Cele cinci grădiniţe au două, trei sau patru săli/grupă.

MEN reaminteşte că anul trecut, prin intermediul PRET, a fost finalizată construcţia a 40 de grădiniţe. Acestea se adaugă celor 130 de grădiniţe construite în perioada 2013-2016. Conform acordului de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în valoare de 80,75 milioane de euro, finanţarea se acordă pentru construirea de grădiniţe cu program normal cu două, trei şi patru săli/grupă.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!