Banat
Colindători din cetatea Săvârșinului în Parohia Lipova

Colindători din cetatea Săvârșinului în Parohia Lipova

Protos. Iustin Popovici, 06 Decembrie 2018

În această perioadă din Postul Crăciunului, în Parohia Lipova din Protopopiatul Lipova, au continuat serile duhovnicești intitulate „Sara Colindului nost”. În cadrul acestor manifestări, credin­cioșii din parohie vor primi vizita unor oaspeți, preoți din parohiile învecinate împreună cu corurile sau grupurile vocale din parohiile respective, care vor încânta pe cei prezenți cu frumoase colinde specifice acestei perioade de post.

În cea de-a treia seară, credin­cioșii lipoveni au întâmpinat cu bucurie vizita părintelui Călin Mădăluță, de la Parohia Săvârșin, împreună cu Corul „Anghelos” al parohiei. Împreună cu preoții Raul Moț și Neicu Alexandru din Parohia Lipova, părintele Călin Mădăluță a slujit slujba Vecerniei. în încheierea acesteia, a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța recentei sărbătoriri a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, menționând că în ziua 1 Decembrie toate clopotele bisericilor din România au răsunat la unison, chemând la unitate națională și unitate în credința cea dreptmăritoare a înaintașilor noștri. De asemenea, părintele a amintit analiza pe care părintele Nicolae Steinhardt a făcut-o din cuvântul România, arătând forma nouă pe care acesta i-a dat-o prin anagramare, rezultând expresia „om în Rai”, făcând astfel și o paralelă cu această perioadă a Postului Nașterii Domnului prin care trecem, spunând că acum sufletele noastre sunt Betleemul în care Hristos Se va naște.

După cuvântul de învățătură a urmat un recital de colinde din partea corului Parohiei Săvârșin, care i-a încântat pe credincioșii lipoveni prin colindele: „Somnul lui Iisus”, „La Vifleem colo-n jos”, „Domnuleț și Domn din cer”, „Florile dalbe” și multe altele. La finalul manifestării, pr. paroh Raul Moț, în numele credin­cioșilor din Lipova, a mul­țumit invitaților pentru frumoasele momente petrecute împreună, rugând pe Bunul Dumnezeu să trimită în familiile tuturor binecuvântările Sale cele cerești.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!