Colinde pentru pacienţii de la Oşlobeni

09 Ianuarie 2017

Un grup de membre ale Societăţii Ortodoxe a Femeilor din România (SOFR) - filiala Piatra Neamţ a adus alinare şi bucurie persoanelor instituţionalizate de la azilul de bătrâni din Oşlobeni, judeţul Neamţ.

Miercuri, 4 ianuarie 2017, cu binecuvântarea părintelui protopop Valentin Tofan, mai multe membre ale Societăţii Ortodoxe a Femeilor din România (SOFR)  au poposit la azilul de bătrâni din Oşlobeni, judeţul Neamţ, vestind bucuria Naşterii Domnului Hristos şi a venirii Anului Nou. În demersul lor, au fost ajutate de preotul Ştefan Diac din Parohia Vânători-Neamţ. Delegaţia SOFR Piatra Neamţ a fost întâmpinată de preotul Vasile Iliuţă, părinte slujitor în Parohia Oşlobeni. „Părintele tocmai intra din cameră în cameră, binecuvântând cu Agheasmă Mare pacienţii. Am fost impresionate de blândeţea şi bunătatea din ochii şi vocea părintelui, care, păstrător al tradiţiilor locului, avea o trăistuţă trecută pe după gât şi un fuior de cânepă lângă cruce.  Am intrat în sala mare a căminului şi am fost întâmpinaţi cu multă bucurie de pacienţi. Puternic impresionate de strângerile lor de mână şi de zâmbete, am început să cântăm frumoasele noastre colinde. La început am cântat dor noi, dar apoi, mai mult în şoaptă, ni s-au alăturat şi vieţuitorii din cămin. Au fost momente emoţionante, mai ales că au fost cu noi şi copii şi elevi voluntari de la Colegiile «Cartianu» şi «Hogaş» din Piatra Neamţ“, ne-a spus Silvia Pruteanu.

Pacienţii au primit felicitări de la voluntari, realizate de copiii din Centrul de Servicii  „Elena Doamna“. „Am urcat şi în camerele de la etaj, să-i bucurăm şi pe pacienţii ţintuiţi la pat; am ascultat cuvintele unor oameni suferinzi, dar cu multă nădejde în ajutorul lui Dumnezeu. La gesturile noastre de îmbărbătare şi mângâiere ne-au răspuns cu strângeri de mână, îmbrăţişări, zâmbete  şi urări de sănătate şi putere de a mai veni să-i vizităm. Acolo, lângă patul lor de suferinţă, ne-am amintit că degeaba aleargă omul după lucruri nefolositoare, pentru că bucuria şi liniştea sufletească se obţin cu rugăciune şi fapte bune“, ne-a mai spus Silvia Pruteanu de la SOFR Piatra Neamţ.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!