Colocviu organizat de Institutul German-Român „Ex fide lux”

Marius Nedelcu, 15 Februarie 2018

Institutul German-Român „Ex fide lux” pentru Teologie, Știință, Cultură și Dialog organizează în perioada 11-14 mai 2018, la Sibiu, colocviul teologic cu tema „Sfinții și cultul sfinților în Răsărit şi Apus”. Această întâlnire reprezintă prima conferință interna­țio­nală organizată de institutul înfiinţat în 2016, la iniţiativa unui grup de teologi români şi germani, sub patronajul Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Con­fe­rința este organizată în colaborare cu Mitropolia Ardealului și Academia Evanghelică „Transilvania” din Sibiu şi este sprijinită de Secretariatul de Stat pentru Culte. Conferinţa se va desfăşura cu traducere simultană şi va avea loc la Academia Evanghelică „Transilvania” din Sibiu şi la Academia Ortodoxă de la Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus.

Cheltuielile de cazare şi masă, drumul spre Sâmbăta de Sus, precum şi costurile excursiei la Alba Iulia şi Sebeş sunt asigurate de organizatori. Cheltuielile spre şi dinspre Sibiu sunt suportate de către participanţi. Există posibilitatea de a ajunge cu autocarul închiriat de organizatori: Bucureşti - Sibiu în 11 mai; şi Sibiu - Bucureşti în 14 mai.

Mai multe informații despre modalitățile de înscriere se pot găsi pe site-ul www.mitropolia-ro.de. Înscrierile la colocviu se pot face până la 25 februarie 2018.

Institutul Germano-Român „Ex fide lux” pentru Teologie, Știință, Cultură și Dialog, încurajează dialogul între Biserica Ortodoxă Română şi alte Biserici din România cu Bisericile din Germania și din alte țări vorbitoare de limbă germană.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!