„Zis-a Domnul pilda aceasta: Un om de neam mare s-a dus într-o țară îndepărtată ca să-și ia domnie și să se întoarcă. Și, chemând zece slugi ale sale, le-a dat zece mine și a zis către ele:
Conferința cu tema „De la femeia mironosiță - la femeia creștină de azi”, la Mănăstirea Bobota, județul Sălaj
Mănăstirea Bobota, județul Sălaj a găzduit, duminică 22 aprilie, conferința cu tema „De la femeia mironosiță - la femeia creștină de azi”. Această acțiune este cuprinsă în calendarul activităților propuse în Proiectul educativ-social „Împreună și prieteni”. În cadrul acestui proiect se desfășoară activități comune instituțiilor partenere: Mănăstirea Bobota cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, județul Sălaj, Asociația „Inimioare fericite”, localitatea Bobota și Școala Gimnazială „Horea”, Cluj-Napoca.
La această acțiune din cadrul proiectului educativ-social „Împreună și prieteni” au participat, pe lângă coordonatorii proiectului, și pr. Ioan Pădurean, cadre didactice ale instituțiilor școlare din Cluj-Napoca, Derșida și Bobota și membrii ai Asociației „Inimioare fericite”.
Conferința a fost deschisă de starețul mănăstirii Bobota, protosinghelul Mina Pletosu, care a ilustrat prezența și rolul femeilor mironosițe în actul mântuitor al Domnului Iisus Hristos și valoarea femeii creștine în familie și societate, conform prof. Ioana Corujan de la Școala Gimnazială „Horea”, Cluj-Napoca, coordonator proiect.
Lucrările conferinței au continuat cu prezentările realizate de către prof. Judith Ungar - „Împlinirea femeii în arta muzicală”, prof. Ioana Corujan - „Femeia mironosiță, chip al smereniei, devotamentului și discreției”, prof. Codruța Chiș - „Femeia creștină, model de educator în sistemul de învățământ preșcolar” și Gabriela Popița - Activitățile educative realizate cu copiii grupului „Sfântul Paisie Aghioritul”, Cluj-Napoca.
Moderator al conferinței a fost Mihaela Tiba, coordonatoarea asociației, care a prezentat, în finalul lucrărilor, acțiunile desfășurate cu „micile inimioare” și implicarea activă a susținătorilor în toate activitățile. În cadrul secțiunii dezbateri libere, pr. Ioan Pădurean a evocat personalități feminine prezente în istoria poporului român, pr. Dionisie Cosma a subliniat cele trei virtuți ale femeilor mironosițe: răbdarea, iertarea și dragostea, iar învățătoarele Stela Goncan și Mariana Ispas, au dăruit tuturor participanților, produse hand-made realizate de către elevii Școlii Gimnaziale „Horea”, Cluj-Napoca.
„Lumina, bucuria și trăirea duhovnicească au caracterizat lucrările celei de a doua conferințe, iar ideea reîntâlnirii a aprins în rândul participanților împlinirea spirituală, bucuria comunicării și implicării în realizarea altor lucrări / produse creative”, conform prof. Ioana Corujan de la Școala Gimnazială „Horea”, Cluj-Napoca, coordonator proiect.