Actualitate religioasă
Conferinţă pastoral-misionară la Târgovişte

Conferinţă pastoral-misionară la Târgovişte

12 Iulie 2018

Arhiepiscopia Târgoviştei a organizat marţi, 10 iulie, la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte, conferinţa pastoral-misionară cu tema „Anul omagial al unităţii de credinţă şi neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918”. Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, la ea participând preoţii din Protoieria Târgovişte Nord şi cei din Protoieria Găeşti.

În cuvântul rostit, Înalt­preasfinția Sa a arătat rolul Ortodoxiei românești în realizarea unității noastre naționale de-a lungul timpului, accentuând importanța tiparului în făurirea acestui nobil ideal.

Referatele au fost susținute de către: părintele profesor universitar dr. Florea Ștefan, de la Parohia „Sfinţii Arhangheli” din Târgoviște, pr. Cătălin Ciobanu, de la Parohia Vișina II, și pr. Romeo Petcu, de la Parohia Picior de Munte I.

Acest eveniment încheie ciclul conferințelor pastoral-misionare din primul semestru, după ce joi, 5 iulie, s-a desfășurat conferinţa pentru preoții din protoieriile Târgoviște Sud și Titu, iar vineri, 6 iulie, pentru preoții din Protoieria Pucioasa.

La final, în semn de mulțu­mire, apreciere și recunoștință, preoții au oferit flori Înaltprea­sfinției Sale, în numele clericilor din eparhia noastră, cu ocazia împlinirii unui deceniu de la primirea titlului de Mitropolit.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!