Actualitate religioasă
Conferinţă preoţească de primăvară în protopopiatele Gherla şi Dej

Conferinţă preoţească de primăvară în protopopiatele Gherla şi Dej

20 Mai 2015

Clericii din protopopiatele Gherla şi Dej au fost îndemnaţi la o dinamizare a misiunii, în cadrul conferinţei preoţeşti de primăvară la care au participat luni, 18 mai, toţi preoţii din aceste protopopiate, alături de protopopii Paul Isip şi Ioan Buftea. Întâlnirea s-a desfăşurat în prezenţa Înaltpresfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care, la finalul slujbei de Te Deum săvârşită în biserica Parohiei Dej I, i-a sfătuit pe preoţi să se implice mai mult în dinamizarea activităţilor parohiale.

Conferinţa cu tema „Misiunea parohiei şi mănăstirii azi“ a fost susţinută de duhovnicul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, arhimandritul Teofil Tia.

„Părintele Teofil Tia a prezentat 33 de exigenţe pentru o misiune fructuoasă a parohiei, intitulată «Parohia - familia lui Dumnezeu pe pământ». Au urmat două conferinţe susţinute de părintele Marius Abrudan din Parohia Bobâlna a Protopopiatului Dej şi de părintele Nicolae Horia din Protopopiatul Gherla, care au vorbit, de asemenea, despre misiunea parohiei azi“, a spus părintele Dan Toşa. De asemenea, preoţilor le-a fost adus la cunoştinţă calendarul evenimentelor întâlnirii de tineret din septembrie, unde sunt invitaţi să se implice în calitate de voluntari. În perioada 4-7 septembrie, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului organizează la Cluj-Napoca cea mai mare întâlnire de tineret din lumea ortodoxă, la care vor participa peste 5.000 de tineri din ţară şi din străinătate. (Alexandra Andereş)


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!