Transilvania
Conferinţă preoţească în Protopopiatul Dej

Conferinţă preoţească în Protopopiatul Dej

Costinel Şoaită, 31 Octombrie 2018

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului s-a aflat, marţi, 30 octombrie, în mijlocul preoților din Protopopiatul Dej, la conferința preoţească de toamnă.

În cadrul Sfintei Liturghii săvârșite în biserica cu hramul „Sfântul Mihail și Gavriil” din Dej, au fost înălțate rugăciuni pentru odihna sufletului adormitului întru Domnul, Teofil Herineanu, protopop al Dejului (1978-2015) și pentru odihna sufletelor celor ce au trecut la cele veșnice în urma tragediei de la Clubul Colectiv din Bucu­rești, în urmă cu trei ani.

Apoi, în prezența IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, a fost săvârșită slujba Te-Deumului, la care a participat și Costan Morar, primarul municipiului Dej. IPS Mitropolit Andrei a binecuvântat, apoi, o placă comemorativă ce poartă numele vrednicului de pomenire protopop Teofil Herineanu.

Ioan Buftea, protopopul de Dej, împreună cu preoții din protopopiat, în semn de recunoștință pentru protopopul Teofil Herineanu, trecut la cele veșnice în data de 4 februarie 2015, au hotărât ca Sala de Ședințe a Protopopiatului Dej să poarte numele „Protopop Teofil Herineanu”.

A urmat conferința cu tema „Strategia misionară a Bisericii după Referendum”, susținută de pr. lect. dr. Răzvan Perșa, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. IPS Mitropolit Andrei a subliniat, cu acest prilej, unitatea spirituală realizată de  biserică, înaintea Unirii de la 1 decembrie 1918 şi a amintit evenimentele petrecute în Sala Unirii de la Alba Iulia, când a fost semnată Unirea Ardealului cu Țara. Ierarhul a fost însoţit, de la Centrul eparhial, de arhim. Benedict Vesa, secretar eparhial, pr. prof. dr. Ștefan Iloaie şi pr. lect. dr. Răzvan Perşa, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă clujeană, și consilier arhid. Claudiu Grama.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!