„În vremea aceea Iisus le-a dat poruncă ucenicilor Săi să nu spună nimănui despre El că este Hristos. Și a început să-i învețe că Fiul Omului trebuie să pătimească multe și să fie defăimat de
Congres Internaţional de Muzicologie la Timișoara
În perioada 26-27 octombrie 2018, la Timișoara va avea loc cea de-a IV-a ediţie a Congresului Internaţional de Muzicologie. Acesta va aduce la Timişoara participanţi din şapte state europene, care vor susţine lucrări pe diverse teme, între care „Muzica Românească”, „Muzica Tradiţională” sau „Muzica Veche”. La ediţia din acest an au fost acceptate un număr de 35 de lucrări la secţiunile: Noi cercetări în cercetarea muzicologică, Muzică românească, Muzică tradițională, Muzică veche, Omagieri şi Secțiune liberă. Susţinerea lucrărilor va avea loc în Aula Academiei Române - Filiala Timişoara, vineri, 26 octombrie, între orele 14:00-17:00 şi sâmbătă, 27 octombrie, între orele 10:00 - 18:00.
„Participanţii acestei ediţii provin din 18 centre universitare şi de cercetare din ţară şi din afara acesteia, respectiv: Timişoara, Bucureşti, Cluj, Suceava, Sibiu, Braşov, Serbia, Republica Moldova, Ucraina, Croaţia, Germania, Austria, Franţa”, anunţă preşedintele Societăţii Internaţionale de Studii Muzicale, prof. dr. Veronica Laura Demenescu, de la Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest Timişoara.
Congresul este organizat de Societatea Internaţională de Studii Muzicale, în parteneriat cu Academia Română - Filiala Timişoara, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, New Europe College, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău.
Proiectul este cofinanţat de Consiliul Local Timişoara, Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş.