Actualitate religioasă
Consfătuirea profesorilor de religie din judeţele Galaţi şi Brăila

Consfătuirea profesorilor de religie din judeţele Galaţi şi Brăila

Pr. Rareș Bucur, 13 Septembrie 2018

Marţi, 11 septembrie, Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat consfătuiri cu profesorii de religie din judeţele Galaţi şi Brăila. Cadrele didactice care predau religia în judeţul Brăila s-au întrunit în şedinţa anuală în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Ana Aslan” din municipiul Brăila. Prezent la eveniment, IPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a rostit un cuvânt de învățătură. La întrunire au fost prezenţi prof. dr. Vasile Timiş, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, prof. Dan-Mihai Gheorghiţă, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Brăila, şi prof. Elena Cocîrlea, inspector la disciplina religie în judeţul Brăila.

În după-amiaza zilei, în sala de conferinţe „Melchisedec Ştefănescu” din cadrul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat întrunirea profesorilor de religie din judeţul Galaţi. În deschiderea evenimentului, ierarhul locului a ţinut un cuvânt de învățătură. Au participat Vasile Timiş, pr. Costel Bulgaru, inspector la disciplina religie pentru judeţul Galaţi şi a peste 100 de profesori din judeţul Galaţi.

La ambele consfătuiri a fost analizată situaţia orei de religie în contextul misionar actual, accentuându-se exigenţele şi criteriile stabilite prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la îmbunătăţirea actului didactic şi s-a făcut o diagnoză a procesului educaţional la disciplina religie pentru anul şcolar 2017-2018.

Pentru îmbunătăţirea actului didactic în noul an şcolar, au fost făcute mai multe propuneri pentru realizarea unui echilibru între didactic şi spiritualitate la orele de religie, care să vizeze abordări diferite în pregătirea pentru viaţa de familie, precum şi reevaluarea parteneriatelor cu parohiile şi implicarea mai atentă a profesorilor de religie la programele Bisericii. La final, IPS Părinte Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi le-a oferit iconiţe.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!