Consorţiul Universitaria, cel mai vizibil grup academic românesc

13 Decembrie 2017

Universitatea „Babeş‑Bolyai” ocupă prima poziţie în clasamentul global al universităţilor din România - Metaranking Universitar 2017, care stabileşte ierarhia universităţilor din ţara noastră în funcţie de rezultatele combinării performanţelor din clasamentele academice internaţionale ale universităţilor. UBB este urmată de Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti, ambele pe poziţia a doua, respectiv de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, pe poziţia a treia.

Potrivit aceluiași raport, universităţile din Consorţiul Universitaria constituie cel mai vizibil grup academic de universităţi româneşti în aria internaţională a mediului academic. UBB, Universitatea Bucureşti şi Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» se diferenţiază mai clar faţă de celelalte 23 de universităţi incluse în Metarankingul Universitar‑2017, cu un impact mai mare în aria academică internaţională, se arată în raportul citat de un comunicat al UBB.

Raportul mai precizează faptul că punctajul celor cinci universităţi din Consorţiul Universitaria - din care fac parte, pe lângă cele trei deja menţionate, şi Universitatea de Vest din Timişoara şi Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti - reprezintă 42% din punctajul total obţinut de universităţile româneşti în clasamentele internaţionale ale universităţilor. Conform raportului, doar 23 din cele 92 de universităţi incluse în clasament (55 publice şi 37 private) au prezenţă şi vizibilitate internaţională.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!