Transilvania
Corul din Parohia Dumbrăviţa, judeţul Braşov, a sărbătorit 60 de ani

Corul din Parohia Dumbrăviţa, judeţul Braşov, a sărbătorit 60 de ani

Ștefan Mărculeț, 07 Martie 2019

În anul 1959, din iniţiativa preoţilor Ioan Turcu şi Ioanid Merişescu, cu sprijinul profesorului universitar Gheorghe Merişescu de la Conservatorul din Cluj-Napoca, în Parohia Dumbrăviţa, judeţul Braşov, s-au pus bazele unui cor bisericesc pe patru voci.

Corul bisericesc a funcţionat neîntrerupt până în prezent, iar în acest timp a oferit răspunsurile la Sfânta Liturghie, îmbogăţindu-şi permanent repertoriul. Corul a cântat, de asemenea, la slujbe precum cununii, înmormântări, parastase sau alte ierurgii.

Împlinirea celor 60 de ani de existenţă a corului Parohiei Dumbrăvița a fost sărbătorită duminică, 3 martie. După oficierea Sfintei Liturghii de către preotul Ioan Cioacă, fost paroh, de preotul Bogdan Brânzea, fiu al satului şi de parohul Liviu – Florin Ivănuşcă, a fost săvârşită o slujbă de Te Deum. De asemenea, a fost săvârșită, apoi, o slujbă de pomenire a preoţilor, membrilor corului şi tuturor binefăcătorilor trecuţi la Domnul.

Parohul Liviu – Florin Ivănuşcă a prezentat istoria corului parohiei, a lansat un număr special al Buletinului parohial dedicat aniversării celor de 60 de ani de activitate ai corului şi a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea festivităţii.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!