Transilvania
Credincioși din Cisnădie, pelerini pe urmele sfinților, la mănăstiri din Grecia și Bulgaria

Credincioși din Cisnădie, pelerini pe urmele sfinților, la mănăstiri din Grecia și Bulgaria

06 Septembrie 2018

La sfârșitul lunii august, un număr de 40 de credincioși din orașul Cisnădie, județul Sibiu, împreună cu preoții Ștefan Scarlat și Nicolae Vintilă, au participat la un pelerinaj în Grecia și Bulgaria, la inițiativa preotului Laurențiu Broscățeanu, prin Centrul de Pelerinaje din Sibiu al Agenției „Basilica Travel” a Patriarhiei Române. Pelerinilor din Cisnădie li s-au alăturat preotul Florin Păun cu soția din Găești-Târgoviște și preotul Radu Staniș cu soția și șase credincioși din Beiuș.

Grupul de pelerini a poposit mai întâi la Porto Lagos - unde se află icoana „Pantanassa”. La  Tesalonic, pelerinii au vizitat Biserica „Sfântul Dimitrie” unde se află moaștele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de mir, ale Sfintei Anisia, ale Sfântului Grigorie Alesis; Biserica „Sfânta Teodora”, unde se află moaștele Sfântului David și Sfintei Teodora); Biserica „Sfânta Sofia”, unde sunt moaștele Sfântului Vasile al Tesalonicului; Catedrala Mitropolitană din Tesalonic, unde sunt moaștele Sfântului Grigorie de Palama; Mănăstirea „Sfânta Paraschevi”, unde se află moaș­tele Sfintei Paraschevi și icoana făcătoare de minuni.

A urma un popas la Meteora, la Biserica „Sfântul Ștefan” unde se află moaștele Sfântului Haralambie; la Marele Meteor, unde sunt moaștele Sfântului Ioasaf, Sfântului Atanasie și Sfântului Pavel; la Biserica „Sfântul Varlaam”, unde se află o părticică din Sfânta Cruce, moaștele Sfântului Pantelimon, Sfântului Nestor, Sfântului Varlaam și Sfântului Nectarie, ultimii doi fiind și ctitori ai locașului de cult).

Pe insula Eghina, pelerinii au vizitat Mănăstirea „Sfântul Nectarie”; la Nea Makri au vizitat Mănăstirea „Sfântul  Efrem cel Nou”, iar la Atena, Areopagul și Acropole. Pe insula Evia, pelerinii au fost la Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusu”; Mănăstirea Kato Xenia, unde sunt moaștele Sfântului Stelian, Sfântului Gherasim, Sfântului Pantelimon, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului străina - Panaghia Xenia - și Brâul Maicii Domnului. La final, pelerinii au făcut un popas la Mănăstirea Rila din Bulgaria, unde se află moaștele Sfântului Ioan de Rila.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!