Actualitate religioasă
Credincioşii din Slobozia au cinstit icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu

Credincioşii din Slobozia au cinstit icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu

Marius Nedelcu, 17 Aprilie 2018

În Duminica a 2-a după Paști, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la biserica Mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia. Din soborul de slujitori au făcut parte: arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial, preoţii consilieri eparhiali Daniel Enaşcu, Florin Ionescu, Ioan Florin Simion, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, precum şi stareţi ai mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor. Credincioşii care au participat la slujbă au cinstit cu această ocazie icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu, judeţul Neamţ, care s-a aflat pentru câteva zile în Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor. Icoana a fost dusă la Mănăstirea Secu ieri, 16 aprilie.

De asemenea, în cadrul Sfintei Liturghii de duminică, Preasfinţitul Episcop Vincenţiu a adus un cuvânt de mulţumire Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, precum şi stareţului arhim. Vichentie Amariei şi obştii Mănăstirii Secu pentru odorul adus credincioşilor din Bărăgan. De asemenea, Prea­sfinţia Sa a vorbit despre încredințarea lui Toma şi despre îndemnul Mântuitorului: „Nu fi necredincios, ci credincios”, și fericirea pe care o afirmă Mântuitorul, „Fericiți cei ce nu au văzut și au crezut!”.

La final, starețul Rafail Mîţ, vicar eparhial, a mulțumit Preasfinției Sale pentru purtarea de grijă arătată obștii monahale de la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia și cre­din­cioșilor care au venit la Sfânta Liturghie, precum și celor care cu răbdare s-au ­închinat la ­icoana făcă­toa­re de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea ­Secu.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!