Banat
Credincioșii Parohiei Șilindia, în pelerinaj

Credincioșii Parohiei Șilindia, în pelerinaj

Protos. Iustin Popovici, 11 Septembrie 2017

Credincioşii Parohiei Şilindia, împreună cu preotul paroh Gabriel Streulea, au fost plecaţi zilele trecute într-un mic pelerinaj la câteva mănăstiri din judeţele Bihor, Cluj şi Alba. Este al treilea an consecutiv când parohia organizează un pelerinaj, după cel de la Mănăstirea Prislop şi cel din Maramureş. Au fost zile pline de binecuvântare şi de bucurie, zile în care credincioşii s-au înfruptat din duhovnicia fiecărei mănăstiri vizitate.

Pentru început, credincioşii au poposit la Mănăstirea Izbuc, jud. Bihor, unde un părinte a prezentat câteva aspecte importante ale mănăstirii, iar apoi au fost aduşi la izvorul Maicii Domnului. A urmat vizitarea Mănăstirii Sfintei Cruci-Oradea, unde credincioşii au admirat frumuseţea picturii exterioare a bisericii principale. Credincioşii s-au îndreptat, apoi, spre Mănăstirea Ciucea, ctitorie a marelui poet Octavian Goga, unde au vizitat şi mausoleul poetului. Apoi s-a vizitat Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca, unde s-a participat la slujba Vecerniei. Ziua s-a încheiat la Mănăstirea Floreşti, jud. Cluj, unde credincioşii au fost cazaţi peste noapte.

A doua zi, credincioşii din Şilindia au participat la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Floreşti, unde s-au bucurat de slujirea minunată a unui sobor de şase preoţi şi un diacon, în paraclisul de vară al mănăstirii. Credincioşii au vizitat apoi Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, unde s-au rugat cu credinţă la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. A urmat un popas la „Râpa Robilor”, la Schitul „Înălţarea Sfintei Cruci” Aiud, judeţul Alba, aducând rugăciuni pentru cei care au fost încercaţi cumplit în perioada regimului comunist, cei care şi-au dat viaţa pentru mărturisirea credinţei în Hristos. Pelerinajul s-a încheiat cu vizitarea Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, unde credincioşii au participat la slujba Vecerniei şi a Paraclisului Maicii Domnului.

La întoarcerea spre casă, preotul paroh Gabriel Streulea a mulţumit credincioşilor pentru participare şi pentru buna colaborare, făgăduind şi alte pelerinaje care să aducă bucurie şi să sporească viaţa duhovnicească a fiecăruia.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!